Sunday, December 19, 2010

oh dunia blogging ku!



saya start berblog lama dah.
serius berblog dlm setahun ni kot.
itu pun tak serius mane pon.

TAPI

dulu.
saya tak sangka pon dunia blogging akan jadi trend.

dulu.
saya tak sangka pon wujudnya bloggers tegar.

dulu.
saya tak sangka berblog boleh buat duit.

dulu.
saya hanya merepek tahap gaban kat blog.
sebab
saya fikir tak orang punyer baca blog aku.

tapi semua itu berubah
bila kawan kawan terdekat mula join sekaki ;)

masing masing seronok cantikkan blog.

nak tahu.
saya memang penggemar widget yang bukan bukan 2. 
ade masalah? haha. 
saya pernah pasang segala macam wigdet.
dan masih meminatinya.
cuma sekarang. saya no mood nak letak. 
=p

BLOGWALKING. sinonim dengan bloggers.
especially newbie.
kadang kadang
yang rase blog diorang hot, mesti jarang BW kan?
tahu dah.
( tapi bukan semua kot? )

dulu.
saya hanya tahu BW blog kt bloglist saya je.
seriously. saya tak tahu mcm mane nak jalan jauh.
tapi sekarang dah tahu. 
:)

sebab itu dulu saya tak kenal langsung 
bloggers HOT ni
atau
blog blog mantop!
just bila kawan blogger bagitau baru check it out!
kesian kan saya?

first time. cuti sem kali ni. 
saya baru kenal erti dunia blogging.
sebab rajin jugak BW! heheh.

tak sangka. dunia blogging berkembang mcm ni.

nampak sgt saya tak ikut perkembangan.
bukan ape. 
pada masa tu, ade perkara lain yang perlu menjadi kepentingan saya.
:)

dulu.
nak pasang gadjet followers pon kne tunggu orang bagitau.
tak pcye tgk comment kat entry SINI
haha. baru saya tahu ade button follower.

penting ke follower bagi anda?
kebanyakan blog saya jumpe tak suka phrase
" i follow u. u follow me. "
nampak kebudak budakkan kan phrase 2.
opps. sorry.
its oke. klo saya follow kamu. 
tiada paksaan untuk follow saya kembali.

saya pun. bile BW bukan semua blog saya akan follow.
klo saya follow. means ade sesuatu yg saya nak dari blog kamu!
haha. no. no. ade sesuatu yg best di situ :)

tapi sape tak suka klo follower dia ramai kan.
saya sangat bergumbira kalau anda follower saya.
terasa dihargai. ayat bodek nih.hehe 

walaupun setakat ni 100 orang pon tak sampai.
tapi saya xsabar nak tgk orang yang ke-100!
mungkin ade entry special untuknya.
seperti mana saya buat entry ke-100 saya.
:))

nak sambung bebel2 tapi mengantuk.
oke saya mahu tidur!
hee=)

------------------------------------------

next week, family holiday! 
and then
pulang ke UTM!


8 comments:

Novelgurl said...

waa..holidy kt ne

cik bihah said...

hai2.. betul kalu i follow u follow me adoi rasa cam x ikhlas lak.. terus berblog sbb bihah suke baca blog owg..hehehe ;)

ZACK ENTRY said...

nampak berpengalaman jer..=)

ANATI SOKI said...

dunia blogging itu best!!!!!

h.i.e.D.a.a said...

novelgurl : hehe. surprise!

cik bihah : yeah. absolutely :)

zack : berpengalaman? haha.

anati soki : kan. kan!

YANA YONET said...

Hehe aku suka entry nie. sgt2. sebab dulu aku buat blog sbgai sukasuka sebab takde sebab. rupe2nye oh mcm nie dunia blog rupenye =)

Shafawi Hamzah said...

Hi Hida,

Sy ada soalan, kenapa orang yg suka BW just drop by msj dkt chatbox je?kenapa dia x komen dkt entry kite?ehehe..sy tny sbb sy baru berblogging :P

Nice blog anyway and nice to meet u. Berblogging mmg best dan ade juga keburukannya :D

h.i.e.D.a.a said...

yana :
hehe. ha ah. xsangka kan. dulu kita memain je buat blog. hahaa ;)

shafawi hamzah :
kalau pendapat saya senang je. xtawla org lain kan. saya akan comment kat entry bila saya rasa tertarik ataupn nak beri pendapat kat entry 2.
tapi kalau sekadar dtg membaca, tinggalkan jejak kt chatbox pn oke. tanda kita bertegur sape dgn owner blog. ecehhh. hehe :)
sambil 2 promote blog. hehehe!