Saturday, July 30, 2011

pangkah je orang cam tu.

Semalam makan luar ngan family sebab harini anniversary my parent. Happy anniversary mak ayah :) Semoga sentiasa dirahmati dan diberkati Allah S.W.T

Terima kasih membesarkan kami adik beradik yang macam-macam kerenah ni.

tapi yang tak bestnya.
sikap customers yang kat situ. tak kan tak nampak orang ramai sekeliling kau tu. sabarlah sikit. nati sampailah makanan korang tu. pas tu melantak la puas-puas. kot ye pun nak ingatkan TAK PERLU nak marah marah, perli-perli orang restoran tu. cakap elok elok kan boleh. ceni ni ke kata rakyat malaysia yang penuh budi bahasa.   so maksudnya kau bukan warganegara!

waktu stay kat ampang dulu lagilah. disebabkan every week confirm makan mcd or lepak mcd. (itu la akibat kalau mcd sebelah uma je ) macam-macam ragam orang boleh nampak. panas je. mcd tu memang tak penah orang tak ramai, so mestila beratur panjang. lagi-lagi kalau terpaksa buka 1 kaunter je.  so, ada sekali tu, sorang mamat ni selamba dia je nak jerit maki hamun cashier mcd tu. terkulat-kulat dia. sian tau. dala girlfriend tengah berkepit kat sebelah. kalau aku jadi girlfriend dia malu weh. break up time tu jugak. hahaha~ biar padan muka. ingat kau bagus sangat nak buat orang lain cam tu.

**pangkah je orang orang cam tu! huuu.

hmmm. tulis cam ni sebab penah rasa kot kena macam tu. serious menyampah gila orang jenis cam tu. penah kerja jadi waiter kat kedai makan sebab untuk cari dana program. orang ramai so memang agak kelam kabutla. pas tu suka suki je nak marah-mara aku. masa tu budak laki satu group datang. da ramai ramai datang mestila lambat sikit. kejap-kejap panggil ni tak cukup tu tak cukup. order sekali terus kan senang. lambat nak perli-perli aku. ingat keje nak layan korang je ke. damn! pas tu tak tahan suruh member take over meja diorang. sobsobbs. sedih gakla masa tu. sabar je. tak penah pun cite ni kat sesape sebab rasa sakit sangat bila orang perli kita kalau da sah-sah bukan salah kita. anyway, perkara tu da jadi salah satu pengalaman dalam hidup :)



penah jadi waiter tok event dinner student. masa tu penat tapi seronok. seronok bekerja dengan diorang. hee ;)

2 comments:

Novelgurl said...

bese tuh..rkyt mesia x de y berbudi bhse dh...mkin pupus kott..

h.i.e.D.a.a said...

tau xpe. tah pe2 je =(