Wednesday, February 23, 2011

t a g l a h .



TAG LAGI.

.Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut..

1. nasi. hari hari makan tahu.
2. chicken chop  kot.
3. nasi goreng kampung kot.

sebenarnya, suke je kot makan ape ape pon. haha =)

Jenis air apa yang korang paling suka?

bandung cincau cafe the blue. 
tapi cafe the blue da tak ade. abg yg slalu wat air tu pun dah balik indon :(

tapi sekarang, jus mangga susu kat K9 sedap gak.

ni tempat tempat kat dalam UTM k.

Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..
Malay, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?

Malay. Western. Arabian.

Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap!

erm. apa ek. tapi family suka sgt bila saya masak ape ape je berkaitan dengan sambal masak merah.
ayam sambal masak merah/ikan sambal masak merah/ udang sambal masak merak/ etc.
huhu.

Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?

klo poket tgh tebal. upla skit makanan.
poket nipis. makanan perlu dicatu skit. haha =) 

Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?

tak ade kot restoran pebret. tapi klo kat JB ni, paling ingat chicken chop kat hutan bandar.
dulu asyik nak pergi sana je. sampai rasa bosan.

Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak
Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek.

errrr. senaraikan yang tak berapa nak makanlah.
-itik
-kambing
-burung puyuh. tapi parents pebret diorg ni. hmm?
- burung wak2. ade pulak orang makan. konpius.
-rusa? tapi kancil ngn pelanduk mmg best!
- merpati.
- ayam denak. eh ayam denak ni yg mne satu.


Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..

 tak ingat. tapi boleh kata tak ade kot.

Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa?

tak ade. kenapa? sebab tak ade.

Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?

tak hidang pon tak pe. pergi umah kdg bukan sebab nak mkan je. 
haha. padahal macam macam ni pikir.

Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.

makan yang hangus, hangit, tak masak, ape lagi. tahla.

Menu raya yang paling disukai?

nasi ayam. hahaha.

Jajan/ cekedes yang korang suka

mister potato! twisties! .......!

Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?

apa apa je.

Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?

pucuk paku masak cili api. Arwah moyang masak. memang kaw pedas! kata pure orang negeri sembilan kan.

Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?

tgkla. tapi sky juice panas/suam/sejuk memang always available.

Sila tagged 15 orang dan PAKSA mereka buat tagged ini..

banyak nye 15 orang. disebabkan ade word 'PAKSA' kat situ. 
tanak ah tag sape sape pun. ingat paksa memaksa tu best ke!
oh poyo je hida. ngee.

-
-
-

DONE.

eh baik kan kawan ko sorang ni. buat je laupun dah berabad ko tag.
 wahaha :D

sorrylah sape sape yg tag lagi tu. tapi tak buat.
 sebab tak perasan atau buat buat tak perasan. hee.

p/s : saya suka sangat lagu kat blog saleha safie!


2 comments:

YANA YONET said...

Ttbe rasa mcm lapa lah pulak bila baca pasal mkn ni. hehe

h.i.e.D.a.a said...

kalo cam tu jomlah g makan! hehe =)